Kolejny punkt, który realizujemy w ramach Młodzieżowego Budżetu Partycypacyjnego to:
Tydzień zdrowego żywienia, w czasie którego:
– klasa 1e1: Natalia Mikołajec, Maria Winiarska, Julia Tworuszka, Martyna Grzybek przygotowały przekąski i napoje ze świeżych owoców, chciały w ten sposób przypomnieć o wadze owoców w diecie;
– klasa 1c: Emilia Kania, Agata Liebner, Zuzanna Cetnar przygotowały zdrowe zamienniki słodyczy;
– klasa 1e2: Zofia Olechowska, Aleksandra Zając, Julia Opolska, Maja Dudek, Marta Kiciak, Paulina Paliwoda przygotowały przekąski, w których główną rolę grał nabiał;
– klasa 1d1: Marta Wleklińska, Katarzyna Gładyś, Marta Czembor, Matylda Berezka, Emilia Kopryjaniuk, Maria Sępioł przygotowały pyszne przekąski z warzywami w roli głównej.
Jak można się było przekonać, zdrowe żywienie w „Kruczku” cieszyło się olbrzymią popularnością
https://kruczek.edu.pl/wp-content/uploads/2018/12/Zdr-1024x768.jpg
1024
768
I Liceum Ogólnokształcące im. Leona Kruczkowskiego w Tychach
I Liceum Ogólnokształcące im. Leona Kruczkowskiego w Tychach
https://kruczek.edu.pl/wp-content/uploads/2018/12/Zdr-1024x768.jpg